Tagga!

Ju fler taggar du adderar till ditt träningspass ju mer kan du analysera. I Peppster hänger taggar och träningsvärden ihop, tillsammans skapar de en total frihet i vilken data ni följer upp kring er träning.

Ett exempel:

Vi kör 6x1000m löpning, tanken är att det ska vara tröskelträning med god kontroll. Passet genomförs i friidrottshallen Campushallen i Linköping. Det är kl 21 en tisdagkväll. Som Träningsvärden har vi Sträcka, Tid och Tid för Pulszoner A1, A2, A3. Vi har även ett fält för “skattning” av känslan i passet. Det anges i vårt exempel som ett heltal mellan 1 och 10. Tänkbara taggar här? Väldigt många!

Vi kan börja med det uppenbara, typ “löpning”, “tröskel”. Med de två kan vi alltså i kombination med träningsvärdena se hur många pass vi kört med tröskelträning i löpning, vi kan även se träningstiden för tröskelpassen. 

Vi kan se pulsfördelning och känslan på de passen. Adderar vi dessutom taggar som “Campushallen”, “200m” (eftersom det är en 200m-bana), “kvällsträning” mm så kan vi som du säkert förstår utläsa ännu mer. Tex se trender i känsla för kvällsträning respektive morgonträning?

Så här kan taggning se ut i Peppster. Dina mest använda taggar visas ute till höger, de är klickbara för att enkelt lägga till dem. Medan du skriver en tagg föreslår Peppster bland de du använt tidigare. 

Så här kan taggning se ut i Peppster. Dina mest använda taggar visas ute till höger, de är klickbara för att enkelt lägga till dem. Medan du skriver en tagg föreslår Peppster bland de du använt tidigare. 

Vad som är intressant här är helt upp till er att avgöra. Vårt råd är att börja i en lite mindre skala och sen över tid analysera mer och mer när arbetssättet sitter och alla är varma i kläderna.

Så de konkreta tipsen blir:

  1. Tagga! Tagga mer än vad du tänkt dig från början, det gör inget om vissa taggar inte visar sig vara användbara, ju fler du adderar ju mer kan du följa upp.
  2. Ha en ordlista. Kom överens inom er träningsgrupp, er skola, ert lag, ert förbund vilka grundtaggar ni har och hur ni benämner saker och ting. Heter taggen “slalom” eller heter den “sl”?
  3. Använd funktionen Upprepa pass. Med den kan du skapa ett grundpass för tex intervallöpning och sen återupprepa det över tid. På så sätt följer taggarna med så slipper du lägga in dem varje gång det ska till ett nytt pass.

Kör hårt och tagga till rejält inför dagens pass!