Nya träningsvärden med sets, reps & vikt

Nu kan ni planera och registrera styrketräning på ett ännu bättre sätt i Peppster!

Vi har lanserat en ny typ av träningsvärden som kan innehålla både sets, reps och vikt. Det finns även träningsvärden som bara består av sets och reps för kroppsviktsövningar tex chins, armhävningar mm.

 

Hur kan jag använda mig av de nya träningsvärdena?

Vi har skapat ett gäng basövningar redan. Det är bara att söka upp dem i listan när du skapar ett pass! För att ni ska hitta dem lättare har vi döpt dem ÖVNINGSNAMN s/r/v eller ÖVNINGSNAMN s/r

De nya träningsvärdena har suffixet s/r/v för att vara lätta att urskilja. Följ gärna denna konvention om du skapar egna övningar!

De nya träningsvärdena har suffixet s/r/v för att vara lätta att urskilja. Följ gärna denna konvention om du skapar egna övningar!

Vill du lägga till egna övningar skapar du ett nytt träningsvärde precis som förut, men du väljer nu formatet set/rep/vikt eller set/rep.

Analysera

När du vill få koll på din progression kan du göra schyssta diagram på tex ditt 1rep max eller hur många reps du klarar på en viss vikt. Det går numera att använda träningsvärden som ett filter på diagrammen. Du kan därför göra diagram som tex visar ditt 1 rep max genom att skapa ett diagram som visar vikten alla gånger du kört en övning med repetitionen 1. Det är bara att experimentera och hitta smarta sätt att analysera din progression!.

Såhär kan du konfigurera ett diagram som visar 1repmax över tid. Vill du se 3RM? Byt bara 1:an till en 3:a et voilá!

Vi hoppas den här nya funktionaliteten kommer vara till nytta! Hör gärna av er med feedback på hur det funkar för er.