Getting started - idrottare

Välkommen till Peppster! Nu kör vi!

1. Välkommen!

Du har precis skapat ditt konto och kommer där får ange vissa uppgifter som vi behöver för att göra din upplevelse med Peppster så bra som möjligt. 

2. Du är nu redo för Peppster.

Dags att komma igång med din träningsplanering, eller om du har en tränare i Peppster - Dags att komma upptäcka din träning! 

När du skapar träning själv lägger du in event, block och pass.
Ett Event kan tex vara dina måltävlingar, dina milstolpar eller annat viktigt i din planering. Event skapas med plus-ikonen under din profilbild i års- eller månadsvyn.
Ett block är en period av träning, tex det du fokuserar på under den perioden, ett läger, eller något annat som håller ihop flera pass, läs mer om block och pass här. 

För dig som har en tränare och som har blivit inbjuden till Peppster av din tränare så är allt redo nu. Du har kopplats samman och kan så fort din tränare lagt upp träning åt dig se den i de olika vyerna (År, månad, vecka, dag, lista). 

Om du vill söka fram och lägga till din tränare går du till menyalternativet "Hantera tränare". Ange din tränares Peppster-anslutna epostadress i fältet Lägg till tränare. 

3. Skapa ett träningspass.

I Peppster kan du strukturera din träning precis som det passar dig. Skapa pass genom att fylla i den info du vill ha kring din träning. Det kan i enklaste form utgöras av pass med namn och en beskrivning men för att få ut det mesta av Peppster bör du även lägga till Träningsvärden och Taggar. 

  • Träningsvärden - Detta är fält i pass där du kan mäta det som är relevant för din träning. Tex km i löpning, repetitioner av en styrkeövning, antal åk i slalom osv. Ett värde kan utgöras av en tid, en vikt, en sträcka eller ett antal. Under Mitt konto - Profil - Träningsvärden kan du välja till just dina Träningsvärden. Du kan välja om ett Träningsvärde alltid ska finnas med när du skapar ett pass eller om du vill ha med det i listan av valbara Träningsvärden (lämpligt för värden du vill använda då och då). Här hanterar du Träningsvärden.
  • Taggar - Genom att ange karaktäriserande taggar/ord kring din och dina idrottares träning får du mycket mera nytta av Peppster! Främst genom att du i statistiken kan välja att se all träning taggad med "Backlöpning" eller "Tröskelintervall" eller vad som helst annat som är relevant för dig. Bestäm vilka taggar du/ni ska jobba med och lägg gärna till fler taggar än du från början hade tänkt, man vet aldrig vad som är intressant att utläsa i framtiden. De mest vanliga taggarna listas bredvid taggfältet och när du börjar skriva ger Peppster förslag på taggar. 
  • Upprepa pass - Detta är en väldigt kraftfull funktion! Med Upprepa pass kan du välja att det pass du just nu jobbar med ska upprepas enligt en viss regel. Tex varje tisdag och torsdag, eller var 3e vecka eller 1 gång per månad osv. Det här gör att du snabbt och enkelt kan skapa en stomme av pass och därmed en långsiktig struktur för träning. 

4. Skapa ett block

Block är perioder av pass. Du skapar dem genom att klicka och dra ut blocket i tidslinjen i Årsvyn eller månadsvyn. Block har ett start- och ett stoppdatum och kan vara vad som helst som summerar din träning mellan två datum. Några exempel är "Grundträning", "Träning vecka 24" eller "Vårläger på Mallorca". Du bestämmer!
Använd gärna en pedagogisk färg för att beskriva dina block, då blir det mer överskådligt i års- och månadsvyn.  
Block kan flyttas genom att du tar tag i namnet på blocket och drar dem, du kan även ta tag i kanterna på blocket och förlänga eller förkorta det. Håll ner alt-tangenten och dra ett block för att skapa en kopia. 

 

5. Registrera genomförd träning och dagliga värden

När du är igång med träningen kan du registrera den via webb eller app (se punkt 7). Samla information om din träning genom att löpande fylla i dina Träningsvärden och kommentarer. 
Dagliga värden är ett sätt att hålla koll på dina fysiska och mentala status. Genom att varje dag bedöma några parametrar och sätta ett omdöme mellan 1 och 5 så får du ett index över din status och din träningsbelastning. 

6. Utvärdera din träning

Under menyalternativet Analysera har vi har skapat några exempeldiagram till dig. Klicka på knappen + Nytt diagram för att skapa fler. Läs allt om hur Analysen fungerar här

Du kan dra och flytta de diagram du skapat, du kan också välja storlek på dem genom att ta tag i hörnet markerat med en liten vinkel och dra ut samt bredda diagrammet.

7. Ladda hem vår app

Finns i Appstore och för Android. I Appen kan du se din träning, regga din träning oavsett om du har tillgång till internet eller inte, när du väl är online syncas träningen till Peppsters servrar. 

Vi finns här för dig!

Tveka inte att fråga oss! Ikonen längst ner till höger öppnar en chat där du alltid kan ställa frågor till oss. Vi kommer även att höra av oss där med tips och trix så vi hörs! Mycket nöje med Peppster och lycka till med din träning! 

Besök gärna vår Hjälp och Guide-avdelning för mer detaljerad information.

I skate to where the puck is going to be, not to where it has been
— Wayne Gretzky