GETTING STARTED - Tränare!

Välkommen till Peppster! Nu kör vi!

1. VÄLKOMMEN!

Du har precis skapat ditt konto och får inom kort ett mail med en länk för att aktivera ditt konto. Mailet är till för att säkerställa att du angivit rätt mailadress, på så sätt kan du alltid komma åt ditt konto ifall du skulle glömma lösenord eller liknande. Klicka på länken i mailet och logga in med din epostadress + lösenord. 

 

2. Du, dina idrottare och dina vänner

Första steget i att sätta upp ditt konto innebär att du anger lite kort info om dig själv, sen är det dags att bjuda in dina idrottare!

Ange mailadresser till de du vill bjuda in. De får då ett mail med en inbjudan från dig så att de kan skapa sitt konto och kopplas till dig. 

Till sist kan du skicka en inbjudan till dina vänner att prova Peppster, oavsett om de är coacher eller idrottare. De får då dubbelt så lång prova-på-period mot vad de annars hade fått och du får gratis månader i Peppster om de blir betalande kunder. 

Nu är du redo att sätta igång!

 

3. SKAPA Event, block och pass.

Dags att komma igång med din träningsplanering. Detta kan du göra genom att skapa ditt första träningspass, eller ditt första block. Ett block är en period av träning, läs mer om block och pass här. 

Skapa event och block

Vi rekommenderar att du börjar i Månadsvyn eller Årsvyn och lägger in de huvudsakliga målen för säsongen. I Peppster finns det något som kallas för events. De kan utgöras av tävlingar/matcher eller vilken annan typ av milstolpe som helst. Klicka på + ikonen under idrottarens profilbild för att skapa ett event.

När du gjort detta kan du klicka i tidslinjen och dra för att skapa ett block. 

Block har ett start- och ett stoppdatum och kan vara vad som helst som summerar din träning mellan två datum. Några exempel är "Grundträning", "Träning vecka 24" eller "Vårläger på Mallorca"? Du bestämmer!
Använd gärna en pedagogisk färg för att beskriva dina block, då blir det mer överskådligt i års- och månadsvyn.  
Block kan flyttas genom att du tar tag i namnet på blocket och drar dem, du kan även ta tag i kanterna på blocket och förlänga eller förkorta det.

 

Skapa pass

Ett pass skapas genom att dubbelklicka på en dag i ett block eller genom att hålla muspekaren över ett block och välja "Lägg till pass". Ett pass utgörs av den information som du själv tycker är relevant. Det kan i enklaste form utgöras av ett namn och en beskrivning men för att få ut det mesta av Peppster bör du även lägga till Träningsvärden och Taggar. 

  • Träningsvärden - Detta är fält i pass där du kan mäta det som är relevant för din träning. Tex km i löpning, repetitioner av en styrkeövning, antal åk i slalom osv. Ett värde kan utgöras av en tid, en vikt, en sträcka eller ett antal. Under Mitt konto - Profil - Träningsvärden kan du välja till just dina Träningsvärden. Du kan välja om ett Träningsvärde alltid ska finnas med när du skapar ett pass eller om du vill ha med det i listan av valbara Träningsvärden (lämpligt för värden du vill använda då och då). Här hanterar du Träningsvärden. Läs mer om Träningsvärden
  • Taggar - Genom att ange karaktäriserande taggar/ord kring din och dina idrottares träning får du mycket mera nytta av Peppster! Främst genom att du i statistiken kan välja att se all träning taggad med "Backlöpning" eller "Tröskelintervall" eller vad som helst annat som är relevant för dig. Bestäm vilka taggar du/ni ska jobba med och lägg gärna till fler taggar än du från början hade tänkt, man vet aldrig vad som är intressant att utläsa i framtiden. De mest vanliga taggarna listas bredvid taggfältet och när du börjar skriva ger Peppster förslag på taggar. 
  • Upprepa pass - Med Upprepa pass kan du välja att det pass du just nu jobbar med ska upprepas enligt en viss regel. Tex varje tisdag och torsdag, eller var 3e vecka eller 1 gång per månad osv. Det här gör att du snabbt och enkelt kan skapa en stomme av pass och därmed en långsiktig struktur för träning. När du redigerar ett upprepat pass kan du alltid välja om ändringen ska slå igenom på samtliga kommande pass eller enbart gälla för det pass du är inne på. Detta är till exempel värdefullt för att hantera progression då du snabbt kan uppdatera många pass uppdaterade Träningsvärden.  

Läs mer om att skapa pass på vår hjälp och guideavdelning.

Kopiera block

Flera idrottare? Skapa träningen på din Demo Athlete och kopiera sen ut den till dina idrottare.

Du kan hålla inne ALT-tangenten och dra ett block för att skapa en kopia till samma idrottare eller till någon annan.

Om du hellre vill göra det via en meny så håller du muspekaren över blocket och väljer Kopiera.  I det läget kan du direkt kopiera till många idrottare vilket kan vara en fördel. Detta gäller även för pass, de kan också kopieras med ALT-tangenten eller via menyn.

Gruppera gärna dina idrottare genom att skapa grupper under Hantera idrottare. Då blir kopiering mm ännu enklare. 

 

4. REGISTRERA GENOMFÖRD TRÄNING OCH DAGLIGA VÄRDEN

När du är igång med träningen och dina idrottare kan registrera den via webb eller app. Ju mer träning som registreras via taggar och Träningsvärden ju mer data samlar du kring din träningsgrupp/ditt lag, det ger dig ännu mer möjlighet att utvärdera och bli ännu bättre på det du gör!

 

Dagliga värden

Dagliga värden är ett sätt att hålla koll på dina idrottares fysiska och mentala status. Genom att de varje dag kan bedöma några parametrar och sätta ett betyg mellan 1 och 5 så får du ett index över status och träningsbelastning. 

 

5. UTVÄRDERA TRÄNING

Under menyalternativet Analysera kan du skapa den uppföljning du önskar. Vi har skapat ett första exempeldiagram till dig som visar antalet planerade träningspass. För att börja skapa egna klickar du på knappen + Nytt diagram. Detaljer kring hur du skapar analysdiagram finns här i vår hjälp-avdelning. Där kan du även läsa om hur du kan använda analysdiagram när du planerar träning. 

 

6. se till att idrottarna har appen

I Appen kan dina idrottare se och registrera sin träning oavsett om de har tillgång till internet eller inte, när de väl är online och har appen öppen syncas träningen till Peppsters servrar. 

 

VI FINNS HÄR FÖR DIG!

Tveka inte att fråga oss! Ikonen längst ner till höger öppnar en chat där du alltid kan ställa frågor till oss. Mycket nöje med Peppster och lycka till! 

Besök gärna vår Hjälp och Guide-avdelning för ännu mer info.

/Team Peppster

Hard things take time to do. Impossible things take a little longer.
— Percy Cerutty